zpět na aktuality

V AK Bohumín se první tréninky uskutečnily dokonce ve dvou dnech

V minulém týdnu se v našem klubu uskutečnily tréninky rodičů s dětmi v rámci projektu Atletika pro celou rodinu. Do projektu jsme zapojili dvě tréninkové skupiny – první z nich ve středu 23. února a druhou ve čtvrtek 24.2.
Trénink jsme zahájili honičkami ve dojicích s různými úchopy, poté následovalo protažení ve dvojicích, atletická abeceda po kružnici, nácvik polovysokých startů, odrazů z místa, hodu. V další části jsme vytvořili stanoviště podobná závodním disciplínám a rodiče s dětmi si vyzkoušeli na výkon (více pokusů, dle libosti) hodit raketkou, skočit z místa, proběhnout slalom a štafetovou předávku s kolečkem (ringem). Čtvrteční skupina má trénink hodinu a půl, tam jsme trénink zahájili venku a navíc jsme  ještě stihli zahrát „seber triko Matěji“ a rychlou vybíjenou na závěr. Oba tréninky jsme zakončili rozdáváním razítek do Atletických rodinných zápisníků (rodiny si tam v průběhu tréninku psaly i své výkony, aby je mohli porovnat s jarním tréninkem), protažením ve dvojicích a koordinačním cvikem, který se mají do příštího společného tréninku rodiče i děti naučit 🙂
Oba tréninky se dle názorů trenérek, rodičů i dětí vydařily, všem se zvolené aktivity líbily a na jarní tréninky se již nyní všichni těšíme.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory