zpět na aktuality

První společný trénink dětí a rodičů v Pacově

V úterý 8.2.2022 proběhl úplně první společný trénink dětí a rodičů. Jsme velmi rádi, že jsme byli vybráni mezi 19 novými oddíly.
Společný trénink byl rozdělen do dvou hodin. Od 15 hodin si trénink vyzkoušela první parta nejmladších atletů „Hobítků“. Od 16 hodin nastoupili na plac o něco starší atleti, a to ve věku od 5 do 7 let. Celkem se společného tréninku zúčastnilo 25 rodinných týmů. 
Trénink začal společným rozběháním s míčkem s různými modifikacemi hodů a běhů. Poté jsme utvořili kruh, kde si rodiče a děti vyzkoušeli slalom. Po zahřátí organismu následovalo protažení v kruhu, aby každý viděl na každého. V kruhu jsme zůstali a ukázali si základní běžecká cvičení, která se prováděla do středu kruhu.
Následovala hlavní část společného tréninku. Začali jsme rodinnou honičkou Slepovaná, Běh s úkoly, Podlez a oběhni.  Následovalo rozházení s míčky, chytání míčků do kuželů, házení a chytání míčků na ploše tělocvičny do kuželu a vše zakončili hrou Horké lávové kameny děti proti rodičům, kde nemohl zvítězit nikdo jiný než šikovný malý atleti. 
Připravila jsem nenáročnou dráhu z laviček, kuželů a žíněnek, kde si dvojice poměřila zručnost, rychlost a obratnost. Na závěr jsme si zahráli hru na Chobotnici. Po tréninku přišlo předávání vaků, focení a poděkování všem zúčastněním.
Věřím, že si to všichni užili. Šárka Vitovská, TJ Slavoj Banes Pacov 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory