zpět na aktuality

Rodinné závody u Orlíků již po třetí

Rodinné závody po třetí

Český atletický svaz připravuje různé projekty. Jedním z nich je Atletika pro celou rodinu a náš atletický oddíl Orel Vyškov se i v tomto roce do projektu zapojil. Cílem projektu je zvýšit pohybovou gramotnost u dětí, ale i u rodičů, protože správným a pravidelným pohybem můžeme příznivě působit na kvalitu našeho života, ale taky na upevňování mezilidských vztahů v rodině i v oddíle. V rámci tohoto projektu se pořádají rodinné závody a my jsme si je naplánovali na čtvrtek 7. 10. 2021.Den „D“ se na orelském sportovišti sešlo 22 rodinných dvojic. Nástup, pozdrav, přivítání a seznámení se s tímto projektem a …
Převážně tatínci, ale i maminky, starší sourozenci a malí orlíci se rozběhli, aby se před závodem zahřáli. Ani pořádná rozcvička a běžecká abeceda nesměla chybět. Hra na „ptáky a savce“ nám jasně dala najevo, že rodiče na děti v rychlosti nemají a budou to muset dohnat. A samotné závody?
Bylo vidět, že si závody všichni moc užívají, a že rodiče jsou oporou pro své děti a závody jim nezkazí. To je asi ten hlavní důvod proč se závody dělají a o co se celý projekt snaží. Stmelit v této uspěchané době aspoň na chvíli rodiče a jejich děti pomocí sportu. Já doufám a pevně věřím, že se nám to povedlo.
Nejrychlejší štafeta: Karolínka a Tatínek Kolečkářovi(9.3s)
Velký brácha a Leontýnka Koutný(9.3s)
Nejrychlejší slalom: Pavlík a tatínek Zahradníčkovi(21.1s)
Nejdelší skok z místa: Pavlík a Tatínek Zahradníčkovi(415)
Nejdelší hod raketkou: Oskárek a tatínek Blažkovi(41m)

U mě mají všichni poklonu. Děkuji rodičům a malým orlíkům za společný zážitek a děkuji trenérkám Vendulce, Vlaďce, Gábině, Terezce a fotografce Janě, které se na této akci podíleli.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory