zpět na aktuality

Na Duhovce v Líbeznicích proběhly závody rodin

V pátek 1.10. jsme zakončili celoroční projekt Atletiky pro rodinu závodním odpolednem. Na Duhovce se nakonec sešlo 13 rodinných týmů připravených se utkat o finálové medaile. Bohužel některé týmy sklátily virózy a karantény, ale termín jsme již nemohli odkládat.

Po důkladné rozcvičce v podání trenérky Evičky jsme se s nadšením vrhli na první závodní disciplíny: slalom a hod pěnovým oštěpem. Ačkoli rodiče házeli z kleku, už po úvodních pokusech nám bylo jasné, že naše 20ti metrové odhodiště bude pro některé tatínky krátké. Za mohutného fandění a povzbuzování jsme dokončili slalom i hody a přesunuli se na další stanoviště – skok snožmo do dálky. Tady nám naštěstí zmiňovaných 20 metrů trávy stačilo (uf). Na dětech byl vidět pravidelný atletický dril a v této disciplíně měly navrch.

Vzhledem k tomu, že podzimní vítr umí být na Duhovce velmi nepříjemný, se závěrečným štafetovým během jsme dlouho neotáleli a vrhli se na starty. Rodinné dvojice po dráze doslova lìtaly a výkony byly velmi vyrovnané.

Zatímco se sčítaly výkony našich závodníků, vymysleli jsme pro účastníky bonusový souboj ve skocích přes švihadlo. Možná to bylo tím, že začínalo být už opravdu frišno, možná tím, že se nám sešly opravdu nadšené a souteživé rodiny, ale nápad se setkal s nadšeným ohlasem.

Vyhlášení pak už bylo jen třešinkou na dortu. Předali jsme medaile, diplomy, drobné odměny i čokolády na dobití energiez a po roce společných tréninků se rozloučili.

Děkujeme týmu Atletika pro rodinu za tento úžasný projekt a těšíme se, že se na další výzvy!

A díky patří samozřejmě i všem zúčastněným rodinám a trenérům 🌼

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory