zpět na aktuality

Atletíme s rodiči v Trutnově

V rámci projektu Českého atletického svazu Pohybová gramotnost – Atletika pro celou rodinu jsme letos uspořádali 4. 10.  již 4. ročník velmi oblíbené akce pro rodiče s dětmi Atletíme s rodiči. Ačkoli jsme z důvodu koronavirové pandemie museli přesunout termín akce na podzim, vše se vydařilo a o akci byl obrovský zájem.

Počasí nám i při letošním ročníku přálo a za svitu podzimního sluníčka se na stadionu sešlo rekordních 49 soutěžních dvojic. Nejstarší děti se narodily v roce 2011, nejmladší účastnicí byla holčička narozená v roce 2018. Nejobsazenější kategorií byl ročník 2014, kde soutěžilo jedenáct rodinných týmů.

Prezence probíhala od 15.45 u vstupu na stadion, kde si soutěžící vyzvedli startovní kartičky a gumové náramky. Atletění bylo zahájeno v 16.10 slavnostním nástupem a společnou rozcvičkou. Pak už se začalo závodit. Soutěžní dvojice se libovolně pohybovaly po stadionu a musely absolvovat čtyři vypsané disciplíny – štafetu 25+25 metrů, skok z místa, hod pěnovým oštěpem a slalom. Po zdárném dokončení všech disciplín odnesly děti startovní kartičky do závodní kanceláře, kde si také hned vybraly odměny. Na výběr byl rozvrh hodin či samolepka a poté ještě švihadlo, frisbee, klíčenka, pastelky či odznáček.

Celá akce byla kolem půl šesté zakončena vyhlášením výsledků všech kategorií a předáním diplomů a medailí. Celé odpoledne se neslo ve výborné náladě a akce se opět vydařila.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory