zpět na aktuality

Trénink pro rodinu ve Veselí n. Lužnicí

Dne 15. září jsme po dlouhé covidové době konečně uspořádali trénink pro celou rodinu. Celkem se zúčastnilo 12 rodin, mnoho z nich i v počtu 3 a více členů.

Trénink jsme začali barevnou hrou, při které měla každá rodina za úkol nasbírat co nejvíce barevných šátků schovaných po stadionu. Mnoho z nich bylo ve větších výškách nebo na těžce přístupných místech, a jelikož šátky mohly sbírat jen děti, rodiče je museli podpořit a pomoct jim se k šátkům dostat.

Následovala rozcvička se zvířátky, kdy děti kromě sebe pořádně protáhly i své rodiče.

Po rozcvičce jsme se rozdělili na dvě skupinky. První šla trénovat překážkovou dráhu, která v sobě měla zakomponované i disciplíny na závody s celou rodinou, jako například skok daleký z místa nebo slalomový běh.

Druhá skupinka se přemístila na stanoviště s obručemi na zemi. Obruče pokaždé symbolizovaly něco jiného – nejprve kameny, po kterých musí žabky překonat divokou řeku, potom skuliny ve skále, kterými se musí proplazit hadi (celá rodina držící se za ruce), aniž by se přetrhli, nebo třeba králičí nory, kterými musí děti proskákat.

V polovině tréninku se skupiny vyměnily a po dokončení hlavního programu jsme trénink ukončili závěrečnou hrou, focením a rozloučením.

Trénink jsme si, soudě podle rozesmátých tváří, všichni užili, a po tréninku nám dokonce od mnoha rodičů přišly nadšené zprávy.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory