zpět na aktuality

Všichni jsou vítězové!

V Třebíči na hřišti u ZŠ a MŠ Bartuškova proběhlo ve čtvrtek 3.6.sportovní odpoledne, které se rozdělilo na dvě akce, ale obě atletické.
Od 14-16hod proběhla akce Atleti spolu, která byla víceméně pro veřejnost, mohli přijít děti s rodiči, kteří se o atletiku zajímají a třeba čekají až děti dorostou.
Na děti čekala kartička s obrázky zvířátek a měly za úkol získat k nim stejné samolepky. Musely si vždy doběhnout pro pet víčko a najít daný obrázek, který ještě nemají a vydat se na dvě hřiště hledat velký obrázek. Tak si splnili daný atletický úkol. U obrázku kočičky na děti čekala velká překážková dráha s podlézáním, přelézáním, slalomem apod. Lemur jako správný akrobat měl za úkol naučit děti kotrmelec. Koník rád skáče přes překážky, tak i tam si děti vyzkoušely tři velikosti překážek. U Opice na děti čekaly hody -raketkou, pěnovým oštěpem, míčkem a medicinbalem. Žába je velký skokan, takže tam děti skákaly do dálky, do písku. Se zajíčkem běžely 400m vytrvalostní běh kolem hřiště. Medvěd je silný, tak u něj si vyzkoušely přetahování lanem s rodičem. A klokánek skákal z místa. Takže jsme vyzkoušeli téměř všechno, co s dětmi děláme na našem tréninku. Děti dostaly spoustu odměn a odcházely spokojené.
My jsme poté navázali i s rodiči a od 16-17.30 jsme si udělali tréninko- závody  s rodiči. Na zahřátí jsme si zahráli naše oblíbené pumpičky a společně se rozcvičili. Pak jsme vytáhli naše oblíbená pet víčka a každá rodina bojovala za sebe, kdo bude mít pet víček nejvíce za daný čas a kdo zaplní obrázek exotického zvířátka.
Pak jsme se vrhli na vyplnění kartičky, kterou měli i děti z předešlé akce. Obešli jsme si všechna stanoviště a některá jsme si i změřili. Zabojovali jsme mezi sebou v hodu oštěpem, ve slalomovém běhu a skoku z místa, na to se rodiče obzvláště těšili. Z předešlých let víme, že hlavně tatínci v této disciplíně rádi bojují mezi sebou.
Vyhlásili jsme všechny jako vítěze, děti i rodiče si vybrali  z odměn a sladkostí a společně jsme ti to užili. Jako vždy s těmito rodiči a dětmi:-)).

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory