zpět na aktuality

Tréninky rodičů s dětmi v Bohumíně :-)

Tento týden uspořádali dva tréninky rodičů s dětmi v rámci projektu Atletika pro rodinu a zde Vám posílám krátký report 🙂
Ve středu jsme od 16 hodin měli trénink s nejmenšími atlety našeho klubu (přišlo 10 rodičů + jejich děti). Na zahřátí jsme hráli Krtince a honičku ve dvojcích; protáhli jsme se ve dvojcích a ve dvojicích jsme na místě udělali i abecedu s tlesknutím. Dále jsme trénovali polovysoký start a štafetovou předávku dítě-rodič. Poté jsme trénovali skok z místa – dvěma skoky měli přeskočit děti svého rodiče nebo obráceně. Na závěr jsme zahráli soutěž družstev s hledáním čísel. Celým tréninkem nás provázelo krásné slunečné počasí, dobrá nálada a opravdu skvělé zapojení rodičů i dětí do všech aktivit.
Ve čtvrtek od 16:30 jsme měli trénink s dětmi, které trénují dvakrát týdně (přišlo 14 rodičů + jejich děti). Na zahřátí jsme hráli opět Krtince a honičku ve dvojicích; protáhli jsme se ve dvojicích a ve dvojicích jsme na místě udělali i abecedu s tlesknutím – 3×20 krocích. Dále jsme trénovali polovysoký start a štafetovou předávku dítě-rodič, ale i rodič-dítě (děti chtěly finišovat :-)). Poté jsme skákali z místa, opět jsme skákali dva skoky za sebou a dítě se pokoušelo „přeskočit“ rodiče, nebo rodič dítě. Jelikož byl trénink 1,5 hod (ve středu jen hodinový) tak jsme stihli i natrénovat házení – rodiče s jedním kolenem na zemi, děti ze stoje, ale i tady jsme nakonec „role“ přehodili, aby si i děti vyzkoušely, jaké to je házet s jedním kolenem na zemi a rodiče se do toho mohli konečně pořádně opřít ze stoje 🙂 Jako poslední společnou aktivitu před závěrečným protažením jsme zvolili slalomový běh s míčem, který jsme museli „jet“ dvakrát, protože první kolo děti prohrály a nechtěly to tak nechat (prohrály i podruhé :-)). Opět jsem byla velmi mile překvapená, jak se všichni rodiče zapojili, makali a nedali dětem nic zadarmo (ve středu rodiče své malé ratolesti ještě trochu šetřili). Dětem jsme mezi jednotlivými aktivitami dali možnost se napít, ale i proběhnout – oběhnout 250m ovál a oni do toho houfně (všichni) šli a mnohdy se přidali i rodiče, fakt super. Škoda jen, že kolem 14 hodiny nám v Bohumíně sprchlo, takže některé části oválu, ale i travnaté plochy byly mokré a často klouzaly.
Příští týden budou u nás probíhat (ve středu i ve čtvrtek) závody rodičů s dětmi. Snad nám bude přát i počasí, stejně jako tento týden.
Děkujeme trenérce Janě Novákové

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory