zpět na aktuality

Rodiče s dětmi ve Zlatníkách si společné tréninky náramně užili :-)

Ve čtvrtek 20.5. se uskutečnily společné tréninky i v oddíle SK Zlatníky. A jak vše probíhalo?
Začali jsme pohodovou hrou na rozběhání a to probíhání bránami. Pak jsme se rozcvičili klasickou rozcvičkou, kterou jsme proložili cviky z brožury. A následně jsme začali atletickou abecedu, kterou děti rády předcvičovaly. A u které jsme se hodně nasmáli.
První trénovanou disciplínou byl hod oštěpem, který jsme doplnili  hodem na cíl s míčkem nebo raketkou. Házelo se do kruhu, který byl umístěn ve výšce asi cca 2m. Druhá skupina začínala slalomovými hrami, kde kužely měly vytvořeny z rodičů a dětí. Všichni byli zapáleni do hry.
Další disciplína byla skok z místa.  Jedna skupina trénovala techniku zpočátku v písku, kde byla legrace. Potom obě skupiny vytvořily družstva, kde každý skočil jednoho žabáka, dal se klobouček za patu a poté skočil další až do posledního.
Další disciplína byl slalom. Rozdělili jsme rodiče proti dětem. Slalom jsme vytvořili z kuželů.
A poslední čtvrtá disciplína byla štafeta. Tady jsme promíchali všechny proti všem. Tři družstva po šesti. Druhá skupina nacvičovala ve dvojicích štafety na dráze.  Na závěr jsme udělali společné foto a dětem rozdali bonbóny a sušenky, pěkně jim vyhládlo. 
Rodiče, děti i trenéři jsme si to moc užili a hodně jsme se pobavili.   

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory