zpět na aktuality

Tipy pro netradiční trénování- část I.

I v dnešní nelehké době je důležité motivovat nejenom děti, ale i rodiče k pohybu.

ZDE vám přinášíme několik typů, které třeba obohatí právě váš připravovaný trénink s nejmenšími:

 

ŠAKAL KBELY: Děti i rodiče soutěží mezi sebou (kluci, holky, mámy, tátové, trenéři i Králík) na trase Tokyo Praha s okamžitým zobrazením ušlé vzdálenosti. Oblíbené jsou i motivační videa pro udržení pozornosti (rozhovory s nejproduktivnějšími účastníky v jednotlivých kategoriích, rady trenérů, apod.) v průběhu cesty. Za první týden soutěže jsme se posunuli o více než 2000 km, takže to funguje J. Více na http://www.sakalkbely.cz/jsme-akcni/tokio-kbely-po-svych/

 

AK AHA Vyškov: Snažíme se děti k tréninkům motivovat on-line tréninky, zasíláním odkazů na různé pohybové aktivity, natáčíme videa, připravujeme různé atletické kvízy, doplňovačky, osmisměrky. Nově jsme vyhlásili klubový přebor – prvními disciplínami jsou skok z místa a skok přes švihadlo za 30 s.

Osmisměrka ZDE

 

SC Radotín: Máme 3x týdně on-line kruhové tréninky, děti dostávají pravidelné běžecké tréninkové plány a přeskoky přes švihadlo. Svoje výsledky si pak zapisují do hromadné tabulky. Na podzim jsem pro děti zorganizovala virtuální přespolní běh. Přes Vánoce jsme uspořádali dobrodružnou stezku s QR kódy, a nyní chystáme virtuální zápasy ve spolupráci s kolínským basketbalovým oddílem. Snažíme se udržet děti v pohybu a v kontaktu, ale musím přiznat, že už je to i pro nás trenéry velmi náročné, ale bojujeme dál :-).

 

Spartak TŘEBÍČ: Pro děti ze školky i z přípravky jsme přichystali atletickou cestu. V parku jsem schovala deset sklenic, v ní mají pytlík s obrázkem cviku, ten si na místě udělají a obrázek vezmou domů. Ze cviků pak vytvoří nějakou sestavu, natočí a pošlou. Potom si mohou na určené místo dojít pro poklad. Organizujeme online tréninky, kdy cvičíme s nějakým náčiním -kužely, švihadlo, žebřík, činky ( pet lahve), posilujeme, skáčeme.  Nyní nám probíhá švihadlový týden, kdy si mají děti i rodiče zapisovat každý den počet skoků za 1 minutu.

Atletická cesta ZDE

Cesta za pohádkou ZDE

 

AK Škoda PLZEŇ: Zaměřili jsme se na pořádání soutěží pro rodiče a děti, kdy výsledky zapisovali do společného google formuláře. Aktuálně nám běží „Olympijské soutěže“. Rodiče si tento způsob chválí nejvíce, cvičení u počítače nebo přes video je moc tolik nelákají. Pak jsou rádi za typy na hry.

 

TJ Slezan Frýdek – Místek:  Máme tady další COVID výzvu „PRÁZDNINY V POHYBU“. Připravili jsme nabídku různých atletických disciplín, které zvládnete ve většině realizovat doma. A k dispozici pro výkony dětí budete mít i náš stadión. Samozřejmě nemusíte absolvovat všechny disciplíny pro danou kategorii, ale pouze ty disciplíny, na které máte podmínky, které dítě zvládne, případně na které má chuť. Navíc máte na to celý prázdninový týden. A když si to pěkně rozložíte, můžete opravdu strávit prázdniny v pohybu. Takže pojďte do toho s námi – vyhrávají úplně všichni!! Protože pohyb je život !!  Více zde: Prázdniny v pohybu ! :: Atletika Frýdek-Místek (atletikafm.cz)

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory