zpět na aktuality

VYHODNOCENÍ PROJEKTU APCR r. 2019/2020

V loňském roce se uskutečnil již 3. ročník úspěšného projektu Atletika pro celou rodinu. Cílem a smyslem projektu je aktivně trávený společný čas rodičů s dětmi a zvýšení pohybové gramotnosti u dětí a rodičů. Oddíly zapojené v projektu uspořádaly 2 společné tréninky s rodinami a od června do září připravily a zorganizovaly pro rodiny rodinné závody. Soutěžilo se ve 4 disciplínách – slalomový běh, štafetový běh, skok z místa a hod pěnovým oštěpem. Oddíly komunikovaly s koordinátorkou projektu, psaly reporty, posílaly fotky a celkově závody byly vyhodnoceny u rodin jako největší přínos celého projektu. Zejména tatínci si pochvalovali psaní a evidování tréninků, kdy tam měli přehled o sportování celé rodiny.

Děkuji všem zapojeným oddílům a trenérům přeji spoustu sportovního nadšení a energie do trénování s nejmenšími 🙂

Zde nejdůležitější informace k projektu:

  • zapojeno 58 oddílů, 110 trenérů, 1500 rodin (většinou 3-4 členných)
  • min. počet dětí ve skupině 12, max. počet 30 dětí
  • jako rodina se považuje až 2x dospělá osoba + max. 3 děti (může být i rodina 1+1 nebo naopak 1 rodič + 2 děti a různě)
  • každá rodina obdržela JEDEN VAK (součástí vaku je zápisník, brožurka pro rozcvičení, blok, placka, propiska, samolepky a náramky na ruce)
  • ZIMNÍ TRÉNINKY V ODDÍLECH: celkem 48 společných tréninků v tělocvičně, 10 tréninků venku na stadionu
  • JAK HODNOTÍ ZIMNÍ TRÉNINKY RODIČE? zlepšení kondice při běhu, zlepšení ve skákání z místa, chybějící rychlost u polohových startů. Největším potěšením bylo, že stále ještě stačí svým dětem 🙂
  • JARNÍ TRÉNINKY V ODDÍLECH: celkem 54 společných tréninků venku, 4 oddíly tréninky neuspořádaly díky Covidu
  • JAK HODNOTÍ JARNÍ TRÉNINKY RODIČE? nutnost zlepšit štafetové předávky, naučit se házet pěnovým oštěpem. Nejvíce rodiny bavil slalomový běh.
  • ZÁVODY RODIN: 54 oddílů a 3500 závodníků, odměny pro všechny závodníky od České spořitelny a ČAS
  • TRÉNINKOVÉ ZÁPISNÍČKY: na ČAS zasláno 155 deníčků z 37 oddílů. Zápisníčky měly sloužit k zapisování společně stráveného času sportováním a zároveň i jako motivace jít si zasportovat.
  • ZÁZNAMY ZE ZÁVODŮ ZDE:

https://www.youtube.com/watch?v=FNkYjkaXBgQ

https://www.youtube.com/watch?v=aUrGNBk9N9M

https://www.youtube.com/watch?v=u0RESnPKSj0

 

„Děkujeme za příležitost zapojit se do projektu Atletika pro celou rodinu. Během sportování jsme si užili spoustu legrace a zároveň trávili jako rodina víc času spolu“ napsala nám rodina Pokorných

tatínek Jan Hýsek nám napsal: “ Za mě super. Deníček fungoval jako motivace a i pro mě osobně přehled, jak často máme aktivní program.“

Táta Jirka nám se pochlubil, jak je důležité si vést deník: “ S koroňákem to byl zvláštní rok, ale o to víc se myslím ukázalo, jak je sport důležitý a udržuje úsměv na rtu. Tento zápisník byl dobrou motivací držet tempo a pravidelně se protáhnout, zapotit a jak už jsem napsal- se usmát. Nikdy jsem sportovní deník s výkony nevedl a když teď zalistuji zpět, vidím v něm smysl:-)“.

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory