zpět na aktuality

Společné tréninky rodin v Trutnově

V letošním roce jsme v rámci projektu měli uspořádat tři společné tréninky pro rodiče s dětmi, kteří se do projektu přihlásili. Každá rodina obdržela od Českého atletického svazu sportovní vak, ve kterém byly propagační materiály a především tréninkový deník. Do něj by si měli zaznamenávat veškeré sportovní aktivity, které jako rodina vykonávají.

První společný trénink proběhl 17. ledna v prostorách tělocvičny, kterou máme vybudovanou na atletickém stadionu. Tréninku se zúčastnilo 10 rodin a byl zaměřen především na rychlost a skok. Společně jsme si zahráli několik her, ve dvojicích jsme absolvovali rozcvičku a atletickou abecedu a pak jsme skákali a skákali😊 Rodiče i děti odcházeli příjemně unaveni a spokojeni.

Druhý (a kvůli koronavirové situaci poslední) společný trénink proběhl v pátek 12. června na atletickém stadionu. Počasí nám přálo, svítilo sluníčko a bylo teplo. Bohužel se nás sešlo jen pár. Někteří bohužel na atletiku přestali docházet úplně a někteří ještě kolektivy nevyhledávají. I tak jsme si to ale zase společně užili. Tentokrát jsme trénink cílili na disciplíny, které proběhnou v rámci závodu Atletíme s rodiči. Zaměřili jsme se na štafetu a hod pěnovým oštěpem. Nezapomněli jsme samozřejmě ani na atletickou abecedu a hry, které si užily především děti. Děti odcházely z tréninku zpocené, rodiče byli unavení a vyprahlí 😊

V úterý 23. června proběhne vyvrcholení celého projektu – závod rodičů s dětmi. Věříme, že nám bude přát počasí a užijeme si závody stejně jako v předchozích letech.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory