zpět na aktuality

Ve Vrchlabí zvládli třetí společný trénink!

posílám kratičký report z našeho posledního – 3. tréninku rodičů s dětmi.
Sešli jsem se záhy po rozvolnění vládních opatření 16.5.2020 na stadionu manželů Zátokových ve Vrchlabí.
Účast nás mile překvapila, přeci jen jsme čekali spíše opatrný start do nějakých dobrovolných skupinových aktivit. O to mileji jsem byli překvapeni, že se zúčastnilo celkem 22 dětí a dospělých. I vzhledem k událostem v posledních měsících jsem zvolili formu spíše zábavnou, soutěživou, než nějakého atletického drilu a tréninku.
Na úvod jsme se společně rozklusali a převážně ve dvojicích rozcvičili. Hlavně rodiče jsme pak následně docela rozesmáli a “potrápili” při atletické ABC a lehkých štěfetových rovinkách rodičů s dětmi.
První hlavní náplní tréninku byla běžecká hra – na stadioně a v jeho blízkém okolí jsme rozmístili 18 kartiček se slovy, které poskládané dohromady tvořily větu. Uprostřed stadionu byla k nahlédnutí mapa s vyznačenými místy, kde se kartičky nacházejí. Dvojice rodič-dítě pak museli oběhnout všech 18 stanovišť a vracet se na střed hlásit zjištěná slova. Soutěžní strategii jsem nachali na jednotlivém zvážení – někteří běhali ve dvojici, jiní si stanoviště rozdělili a běhali rodič zvlášť/dítě zvlášť. Která dvojice první poskládala dohromady celou větu, zvítězila. Musím říci, že zápal a nasazení, které tahle orienťácká hra vyvolala předčil naše očekávání. Všichni doslova lítali po okolí.
Druhým stavebním kamenem pak byla překážková dráha (s využitím překážek různých velikostí, žebříku, kuželů a medicimbalů) – dvojice ji  překonávaly na čas, první běželo dítě, po něm rodič a zapisoval se společný čas. Někteří rodiče se nám již s překážkami trošku trápili, nicméně nikdo si neulevoval a všichni se opravdu snažili. Bylo příjemné vidět, jak i přes řevnivost mezi týmy, si jednotlivci navzájem fandí, hlasitě se povzbuzují a v cíli odměňují navzájem potleskem.
S pomocí rodičů a dětí jsme pak všechny pomůcky zase posbírali a uklidili, na závěr se ještě lehce vyklusali, rozdali dětem sladkou odměnu a zapózovali na společné fotce.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory