zpět na aktuality

Fantastická nálada na tréninku v Benešově

Ve čtvrtek 16.1. 2020 se v oddíle Atletika Benešov uskutečnil z prosince přeložený 1. trénink Atletiky pro rodinu. Trénink proběhl v tělocvičně ZŠ Karlov v Benešově od 17:00 – 18:30h. Tréninku se ujali 3 trenéři benešovské atletiky – Lenka Křížová (přípravka), Marcela Herclíková (minipřípravka) a Dušan Kříž (přípravka).

Nejprve přišlo na řadu přivítání, seznámení se s programem Atletika pro rodinu a nutná administrativa. Po řádném rozběhání, rozcvičce a atletické abecedě jsme rodiny rozdělili do 3 skupin. První skupinka nacvičovala s trenérkou Marcelou slalomový běh. Druhá skupinka skok daleký. Po průpravných cvičeních jsme si zaskákali a změřili v rodinných týmech své výkony na „skákací podložce“. Velmi často vyhrál malý atleťáček, pokud byl přítomen tatínek, tak vyhrávali tatínkové. Rekord dne 210 cm. Pro zpestření si děti i rodiče zkoušeli, zda přeskočí svoji tělesnou výšku a většinou se zadařilo 😊 Aby rodiny nečekaly frontu u doskočiště, zařadila jsem do cvičení 2 otočené lavičky. Na první se dítě a rodič při potkání museli, aniž by spadli, vyměnit. Na druhé nacvičovali rovnováhu, uprostřed lavičky holubičku 😊 Třetí stanoviště bylo provedeno netradičně, jednat z důvodu prostorového, jednak jsme využili místní vybavené tělocvičny a zavedli jsme rodiče do jejich dětství = vytáhli jsme tyče na šplh. U nás na atletice musí po zimní sezóně umět každé dítě vyšplhat na tyč, ideálně i lano, přeskočit kozu a provést výmyk. Rodiče se krásně vyhecovali 😊, poměřili se se svými ratolestmi a na závěr si pod vedením Dušana zábavnou formou lehce ve dvojicích zaposilovali.

Na závěr jsme se všichni společně protáhli naší oblíbenou secvičenou jogínskou sestavičkou. Zazpívali písničku „Během, skákej …..srdíčko“. Společně jsme si plácli a zakřičeli, tak jak se loučíme po tréninku s dětmi. Rodiny si převzaly pytlíky a všichni se již těšíme na další společný trénink, který se uskuteční koncem března, již venku na atletickém stadionu.

Poznámka: nálada byla fantastická, zapotili jsme se, hodně zasmáli, děti i rodiče zářili. Přišlo hodně tatínků, obzvláště ti se snažili před dětmi patřičně předvést, co dokážou 😊. Nezřídka přišla i celá rodina. Děkujeme za nachystanou akci, bavili jsme se všichni.

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory