zpět na aktuality

V Radotíně odcházeli všichni s úsměvem a obohaceni o nové zážitky

Náš oddíl se zapojil do programu Atletika pro celou rodinu,  ze samotného  názvu je patrné , že hlavním účelem toho programu je zapojení všech členů rodiny do sportovních aktivit, zejména do atletiky . Již ve dvou tréninkových skupinách proběhly společné tréninky rodičů a dětí. Tréninky vzhledem k chladnějšímu počasí byly uspořádány v tělocvičně. Na začátku bylo rodičům řečeno , že absolvují stejný trénink jako jejich děti , nedělaly jsme s moji tréninkovou kolegyní téměř žádné změny, nechaly jsme původní plán tréninku .
Na úvod tréninku jsem si zahráli hru , do které se zapojily zároveň jak děti ,tak rodiče. Poté následovalo společné protažení a rozcvičení , které bylo zakončeno běžeckou ABC a polohovými starty , kde rodiče honili své ratolesti a naopak. Po dokončení této úvodní části , jsme  vesele přešli na hlavní část tréninku , jako první nás čekali štafetové závody , kde velmi odhodlaně bojovali mezi sebou tři týmy složené  z rodičů a dětí. Po velmi vydařených štafetových závodech nás čekala další výzva ve formě opičí dráhy, kde si rodiče mohli vyzkoušet , co jejich děti již dnes zvládají s přehledem. Jednalo se o skok přes kozu, lezení po žebřinách, šplhání po laně , různorodá cvičení na kruzích a frekvenční a koordinační cvičení na ,,žebříku´´.
Ke  konci nás čekala poslední soutěž o ,, Krále člunkového běhu”, jedná se o náročné běžecké cvičení , které rodiče i děti zdolali celkem dvakrát. Čas neúprosně utíkal a museli jsme přejít k závěrečné fázi tréninku, důkladně jsme se protáhli a zhodnotili společný trénink.
Dovolím si mluvit i za moji báječnou kolegyni, z tréninku jsme jako trenérky byly nadšené, všichni odcházeli s úsměvem a obohaceni o nové zážitky. Děti a rodiče si vzájemně fandili, podporovali se a pomáhali, byla radost vše sledovat 🙂
Těšíme se na další společné tréninky !

 

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory