zpět na aktuality

Venkovní společné tréninky na Spartě

Ve čtvrtek 14.11.2019 od 17:00 se na oválu stadionu Sparty konaly první společné tréninky rodičů s dětmi. Účast 27 rodin hovořila jasně o tom, že o akci je mezi rodiči velký zájem a takto panovala po celou dobu i nálada v „družstvu“.

A jak probíhal společný trénink nám popsala trenérka Jana Střelcová 🙂

1) Společné přivítání rodin a slavnostní nástup s vysvětlením, co nás čeká po celý rok společného snažení

2) Rozběhání rodičů a dětí po oválu, klušeme, zvířátkové hrátky na motivy Aleše Kaplana

3) Rozcvička v kruhu

4) Na konci rozcvičky jsme naučili básničku s pohybem (Běhej, skákej, házej rád……)

5) Rozdělení rodin do 2 skupin, jedna šla házet pěnovým oštěpem, druhá skupina šla skákat z místa, kdy pásmo bylo umístěno uprostřed mezi rodičem a dítětem a mohli tak navzájem soutěžit, kdo dál doskočí, ale i sami se sebou, zda druhý pokus bude delší.

Pak se skupiny vystřídaly. Vždy jsme nejdříve vysvětlili pravidla disciplíny, udělali zpomalenou ukázku – rozfázovaný pohyb, důraz, jak mají stát, pohyb paží, nohou apod.,  a pak ukázku jak by měl pohyb vypadat vcelku.  U toho se hodně rodin pobavilo, zvláště, když opakovali chyby, které jsem ukazovala ve zpomalené ukázce, že to není to pravé ořechové.

6) Nácvik štafetové předávky –  asi nejoblíbenější disciplína odpoledne. Všichni jsme si užili hodně legrace.

7) Slalomový běh – zde jsme postavili 2 družstva proti sobě, aby měli v té tmě a zimě motivaci, že čím dříve doběhnou, tím dříve půjdou domů.

8) Na závěr je důležité se naučit společně protáhnout.

9) Závěrečné foto s vlajkou, poděkování za účast, že přišli v tomto chladném počasí ven. A opětovné vysvětlení zápisníčků.  Při odchodu z oválu dostávali vak na cestu domů.

Moc děkujeme !!!!!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory