zpět na aktuality

Jak se dařilo závodit rodinám v Trutnově ?

V úterý 4. června jsme na atletickém stadionu v Trutnově uspořádali 2. ročník velmi pěkné akce Atletíme s rodiči. Tato akce se koná v rámci projektu Českého atletického svazu – Pohybová gramotnost – atletika pro celou rodinu. ČAS nám dodal odměny pro závodníky, diplomy, papírové medaile a náramky s logem projektu. Kapacita soutěžního odpoledne byla omezena, rodiče tedy přihlašovali své týmy přes e-mail, což fungovalo bez problémů a velmi to urychluje práci v době konání samotného závodu.

Samotné soutěžní odpoledne se neslo ve výborné náladě. Dvojice se od 16 hodin prezentovaly a v 16.20 proběhl slavnostní nástup, po kterém následovala společná rozcvička. Pak už se začalo závodit. Nejprve absolvovaly všechny týmy štafetový běh a poté se již pohybovaly po hřišti a obcházely jednotlivá stanoviště – skok z místa, hod pěnovým oštěpem a slalom. Po dokončení všech čtyř disciplín odneslo dítě kartičku do závodní kanceláře a vybralo si odměnu. Aby se děti a rodiče nenudili, připravili jsme pro ně ještě dvě doplňkové disciplíny – pexeso a přeskoč se. Za tyto aktivity dostávali samolepky s logem oddílu a bonbóny. Po zpracování výsledků jsme kolem 18. hodiny mohli přejít k slavnostnímu zakončení. Výsledky byly vyhlašovány dle kategorií podle ročníku narození a všechny dvojice vždy předstoupily ke stupňům vítězů. Všechny týmy dostaly účastnický diplom, medaili a tři nejlepší ještě velký diplom s umístěním.

Závody se konaly za příznivého letního počasí. Chvílemi to vypadalo na bouřku, ale nakonec k nám počasí bylo milosrdné a vydrželo slunečné po celou dobu konání. Celkem se soutěžního odpoledne zúčastnilo 38 dvojic. Nejvíce byly obsazeny ročníky 2012 a 2013. V kategorii roč. 2010 nastoupila k závodu také holčička na vozíku, která doprovází svou mladší sestru na všechny tréninky. Vzhledem k tomu, že je velmi veselá, aktivní a plná elánu, s chutí se do závodů zapojila a velmi si je za mohutné podpory všech soutěžících užila.

Bylo to krásné odpoledne plné pohody, atletického soutěžení a krásných výkonů.

Michaela Musilová, trenérka a organizátorka závodů

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory