zpět na aktuality

Atletická přípravka Atytaky u Plzně

Atletická přípravka Atytaky atletického klubu Rozběháme Česko působí rok v malém městečku poblíž mnohem větší Plzně.

Za rok soustředěné práce se však z několika dětí na tréninku stala již plnohodnotná skupina. Řada rodičů přestala vozit děti do většího města do klubů se zvučnějšími jmény a Třemošná se začala pozvolna rozhýbávat.

Kdo nezažil ospalé maloměsto žijící z uplynulého věhlasu svých házenkářských úspěchů, neumí si představit tu proměnu, která někdy až bere dech a maluje mi úsměv na tvář.

Pro atletické závody Atletika pro celou rodinu mi pomohl místní Tatran nalajnovat a upravit několik let málo využívané hřiště. To nyní ožilo, začali jej více využívat školy i další kluby. (z úst starousedlíků jsem se dozvěděla, že prosby o zvelebení hřiště padaly častokrát, ale až nyní byly vyslyšeny)

Co je ale hlavní. Mým snem bylo, když jsem zakládala svoji přípravku, vtáhnout do hry nejen děti, ale nějakým způsobem rozhýbat i jejich rodiče. Díky Pohybové gramotnosti to šlo tak hladce…když si přijdu na stadion dnes zatrénovat – vidím po hřišti rozházené zelené batůžky, natažená pásma a soupeřící rodiče a okolo jásavě poskakující děti. Opravdu jsem tomu nechtěla ani věřit!

Je mi jasné, že tato svítivá scéna nebude idylická na věky věků. Přesto cítím, že nám program velmi pomohl. Ráda tedy poděkuji nejen dobrým duším z Českého atletického svazu za trpělivost a podporu (jste skvělé, dámy!), ale i sponzorům za dodané sportovní pomůcky. Děkuji znovu za milou příležitost rozhýbat naše městečko. Zdenka Kamišová

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory