zpět na aktuality

Atletění rodičů s dětmi v Lanškrouně

Před začátkem samotné akce to bylo malinko hektické. V 15:30 přišli pomocníci, kterým jsem vše vysvětlila, obdrželi trička a desky s popisem disciplín a začali jsme chystat jednotlivé disciplíny. Ještě nebylo vše nachystané a začaly přicházet první rodiny. Všichni příchozí podepsali souhlas s focením a netrpělivě čekali na 16:00, až vše začne. Přípravy se malinko protáhly a začátek byl o 10 minut opožděn. Všechny soutěžní rodiny byly svolány na nástup, kde jim byli představeni pomocníci, zdravotník, výsledkový servis a hlavní organizátor akce. Též si vyslechli popis a pravidla jednotlivých disciplín. Poté následovala rozcvička, po které děti obdržely svázané 4 startovní kartičky. Všem bylo řečeno, že každou kartičku se zapsaným výkonem odtrhnou a předají ji naší pomocnici, která ji odnese k zápisu do PC. Poslední kartičku každý soutěžní tým odnese osobně výsledkovému servisu a dostane na ruku náramek s logem projektu. Nikdo už na nic nečekal a všichni spěchali soutěžit. Oběhla jsem s dcerou (4 roky) všechny disciplíny a vrhla se na psaní diplomů. Rodiče i děti byli úžasní, zapojili se s takovou chutí a bylo na nich vidět, že si to opravdu užívají. Během mžiku byl výsledkový servis úplně zasypán kartičkami s výkony a vypadalo to, že zkolabuje. Rychlou první pomoc poskytla naše zdravotnice a diktovala výsledky pro urychlení zápisu do PC. Během akce to byla její jediná pomoc, kterou jsme od ní potřebovali. Byli jsme totiž rádi, že její zdravotnické služby nebyly využity, protože se naštěstí nikomu nic nestalo.

Ten kdo absolvoval všechny disciplíny a měl na ruce náramek, dostal ještě jako bonus na doplnění sil kousek mého domácího perníku.
Výsledky byly sečteny, diplomy napsány a hurá na vyhlášení. Soutěžící byli rozděleni do třech kategorií dle věku dítěte – jednotlivé kategorie byly barevně odlišeny již na startovních kartičkách. Hlavní pomocník mi před vyhlášením odešel na kytarové vystoupení a s předáváním cen pomáhala slečna, která zajišťovala odnos kartiček výsledkovému servisu. Soutěžící obdrželi účastnické diplomy a medaile. Na prvních třech místech dostali ještě navíc čokoládu. Tým „RYCHLÉ ŽELVY“ obdržel diplom za nejhezčí tričko, protože jako jediný si název týmu i s obrázkem nechal natisknout na trička. Týmy „PANĎÁCI“ a „TYGŘÍCI“ měly své plyšové maskoty.

Všichni byli veselí, navzájem si gratulovali, tleskali a nikdo neřešil jestli je první nebo poslední. Někteří se dokonce ptali, kdy bude další taková akce. Od zahájení až po ukončení trvala celá akce asi 1,5 hodiny.
S pozdravem Michaela Jandejsková, hlavní organizátor, Atletika TJ Lanškroun

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory